IMAGINE

Cotswolds

Cotswolds

The design of the building looks to provide a contemporary reinterpretation of traditional Cotswold Architecture and draws heavily on the shapes and materiality of the local area. The building is articulated as two elements; a semi sunken base and an extruded gable end which will appear to float above the lower level.

The base is intended to be clad in Cotswold Stone and will be used as a surface for climbing plants to establish themselves. Over time the lower levels will become gradually covered in planting and bed down into the site.

The upper floor is separated by the lower floor by a clerestory window. The design is a simple form, which is generated by a traditional gable end.

The upper storey will be clad in Cotswold Stone tiles with the traditional technique of increasing tile size towards the ground being used. Openings through the upper level are arranged as a series of vertical apertures which reference the traditional arrangement of stone windows.

The entire floor is cantilevered at one end to emphasise the sense of the floating upper level which draws attention to the apparent weight and solidity suggested by the materials.

All
Adapt
Transform
Create
Imagine
All
Adapt
Transform
Create
Imagine