ADAPT

Queens Road

Queens Road

The dramatic transformation of this Twickenham townhouse involved demolishing the existing extension to the rear and linking the existing house and basement flat with a split level double height extension.

Whilst the to the rear, the mezzanine level looks over the open plan kitchen and feature staircase while providing relaxation and library space. A dramatic frameless glazed box protrudes into the garden bringing views of land and sky to the interior and providing a unique focal point. Folding/ sliding doors further link inside and out, creating a dynamic and flexible living space.

Completed: 2013
Floor Area: 4700 sq ft
Client: Private

 

The external expression of the building uses the London Stock brick of the original to tie the levels together using a series of brick or glass volumes.

All
Adapt
Transform
Create
Imagine
All
Adapt
Transform
Create
Imagine