TRANSFORM

Sandy Lane

Sandy Lane

The client, an architect himself who was responsible for the new eurostar terminal at St Pancras, engaged us to redesign a drab 1950s house in Petersham. The brief included adding additional bedrooms and living areas and generally creating a light-filled contemporary residence.

The remodelling of this property has transformed its appearance and created a contemporary family home. A substantial extension has enabled generous spaces to be created throughout. Crisp white render, is softened by timber cladding, giving a truly modern appearance.

Internally, the formal living space seamlessly flows into the outdoor entertaining area while an all-weather glazed link provides sheltered access to the primary living area.

The project maximised the full extent of permitted development allowances, whilst upgrading the environmental performance of the property. This exemplifies how reusing existing buildings can be not only a much more cost-effective way of building but ecological in the reuse of existing materials.

Completed: 2012
Floor Area: 3000 sq ft
Client: Private

All
Adapt
Transform
Create
Imagine
All
Adapt
Transform
Create
Imagine