ADAPT

St Mary’s Grove

St Mary’s Grove

The house was a well proportioned Victorian detached house. The client was keen to make a modern family home with open living while maintaining areas of separation.

The property was refurbished throughout with additional extensions to the roof by means of shed dormers and to the side at ground floor level.

Original features have been embraced throughout with old and new seamlessly blending. Parquet flooring and a highlighted cornice, nod to the buildings heritage, while the sleek kitchen and restricted palette bring the property very much into the modern day.

A glazed slot runs the depth of the kitchen drawing with differing sized glass pivot doors at each end, which draw daylight further into the property and create a poise between the traditional and the modernCompleted: 2010

Completed: 2012
Floor Area: 2400 sq ft
Client: Private

All
Adapt
Transform
Create
Imagine
All
Adapt
Transform
Create
Imagine